Виктор Симеонов: Очаквам много силен Европейски шампионат във Варна

Спорт

24-06-2022, 15:04

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Селекционерът на младежките национали по хандбал Виктор Симеонов обяви, че очаква много силен Европейски шампионат във Варна. „Дворецът на културата и спорта“ в Морската ни столица е домакин на двата турнира от Европейския шампионат за младежи до 20 години. България ще участва в първия турнир от 2 до 10 юли, като е в предварителна група с Чехия, Латвия и Финландия. В другата група са тимовете на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия. Вторият турнир е 16 до 24 юли отново във Варна.

„Ще се подготвим максимално добре за шампионата. Очаквам много силен турнир. Русия е извадена от участие, ако и те играеха във Варна щеше да е още по- силен. Хандбалът в Европа се развива. Нидерландия, Австрия и Чехия се открояват. Аз съм и действащ състезател и играхме срещу чешки отбор, в който бяха три момчета от младежкия им национален тим, сред които се откроява Лукаш Морковски. Вратарят им пък подписа договор с шампиона на Норвегия. Финландия, Словакия и Латвия също не са никак слаби отбори. Младежкият национален тим на Латвия участва в местното клубно първенство. Ние ще играем мач за мач и ще се раздадем на 100%, за да зарадваме българската публика“, каза Виктор Симеонов.

Националният отбор на България за младежи до 20 години проведе подготвителен лагер в Ловеч, където изигра една контрола с „Осъм“ (Ловеч), спечелена с 29:26. От днес до 30 юни момчетата на Виктор Симеонов ще тренират в залата на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София. Предвидени са две проверки с юношеския национален отбор.

Победителите в двата турнира се класират за Европейското първенство, в което са най-добрите 16 отбора в Европа. Последните два тима от Европейското първенство пък догодина ще играят в Европейските шампионати.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен