ВМРО за решението на НС за Македония: Този документ не защитава българския национален интерес

Политика

24-06-2022, 16:57

Снимка:

ВМРО

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Този документ не защитава българския национален интерес. Тази антибългарска Република Северна Македония няма място в ЕС." Това се казва в декларация на Изпълнителния комитет на ВМРО във връзка с гласуваното днес от Народното събрание решение, което дава ход на преговорите на Република Северна Македония за членство в Европейския съюз.

Ето и цялата декларация на ВМРО:

Днешното решение на Народното събрание, взето в 12 без 5, под безпрецедентен външен натиск, не защитава българския национален интерес. Липсват гаранциите за премахването на езика на омразата, преразглеждането на историята и мониторинга върху работата и конкретните резултати в работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователните въпроси, реабилитация на жертвите на комунистическия режим и още много други.

От 2017 година до днес Република Северна Македония не изпълнява Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Напротив, виждаме наглостта на скопските управляващи, които се срещат със сепаратистки организации, продължават да прокламират фалшификацията на историята, а дискриминацията на българите става все по-ожесточена. Ясен пример за дискриминация е преброяването и неговите резултати.

Всичко това идва като доказателство, че Република Северна Македония няма място в ЕС. Обръщането на позицията на ГЕРБ е пример за откупуване на политически живот. Всъщност от партията на бившия премиер искат отново да станат симпатични на западните си началници, което да ги направи вероятно по-приемливи във вътрешнополитически план. Няма да стане. Това е предателство на каузата "Македония", защото:

1. Кирил Петков наруши конструкцията и страхливо избяга от задължението Министерският съвет да формулира позиция, прехвърляйки отговорността на Народното събрание.

2. Новата коалиция "Предай Македония" от ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ е в явна услуга на чужди сили.

3. Решението е без практическо значение, защото Скопие го отхвърли и издигна свои контра искания, които ни връщат назад. Българските отстъпки днес ще доведат до засилване на външния натиск, защото е очевидно, че София е готова да отстъпва.

4. Решението е унизително. В Скопие поискаха България да коленичи и да се извини, а Ковачевски хвърли Френското предложение в кошчето. Партиите в Народното събрание днес коленичиха, за да извадят смачканото предложение от македонското кошче.

Ние от ВМРО подчертаваме, че неразрешените въпроси трябва да бъдат ясно разписани в преговорната рамка, а Република Северна Македония трябва да бъде заставена да ги изпълнява. Тази антибългарска Република Северна Македония няма място в ЕС, завършват в декларацията си от ВМРО!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен