Бойко Борисов: Коалицията сама се свали заради корупция (Видео)

Политика

25-06-2022, 13:50

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ оспори думите на премиера в оставка Кирил Петков, че инфлацията е привнесена

"Нито една лъжица асфалт не е сложена. Разруха по българските пътища година и половина. Добре, че беше този вот, за да разберем, че всичко е било само за пари. Корупция! Корупция в правителството! Те говорят само за постове и пари, за нищо друго! Само за това - кой на кого, как и какво да даде и вземе. И аз искам тези млади хора тук като се замислят, да видят всъщност защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, на територията на България, работи на ишлеме. Петролът е руски, най-евтиният, сибирски. И всичко се изнася. И след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България. От всеки литър се краде над лев! И ние го повтаряме вече две седмици. Обаче водещи журналисти сякаш този въпрос не ги интересува. Е, как ще ги интересува - 300 милиона ви крадат на месец! Представяте ли си, колко сте ограбени?", заяви Бойко Борисов пред симпатизанти в Монтана.

"Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е на цената, на която беше - плюс-минус стотинки. Питам уважаемите медии когато Кирил Петков казва "Привнесена ми е инфлацията", питам - откъде ти е привнесена, кой ти я привнесе?", заяви още той и подчерта категорично: "Ние тая криза нямаше да я допуснем! Не помните ли ,че срещу милиарди щяха да изкупуват жито. Добре че не го направиха. Зверски пиар! И нула. Олиото 6,70 - а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти "привнесат" инфлация, като слънчогледът ти е в България", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Разбирам, че госпожа Нинова казала, че Радев искал да управлява в сянка, а управляващият да е Кирил Петков. Питам - ако сте знаели за такава подготвяна корупция, защо не сте говорили досега за нея?! Всички сте в кюпа! И тук пак се връщам на двата милиарда. Асен Василев е усетил какво ще се случи при разпадащата се коалиция. Коалицията сама се свали - заради корупция и недаване на пари на едни или други да ги откраднат. А двата милиарда не ги използваха, за да не може служебното правителство на Румен Радев да няма какво да харчи", коментира Борисов.

"Виждам как медиите се махнаха от Радев, вече не клечат пред президентството", добави експремиерът.

Борисов отправи остри критики към бюджета на ПП: "Те имат една мантра и викат: "Другите са корумпирани, ние сме честни". А те помежду си така се дерат, така си изкарват кирливите ризи, че да се каже, че са "чисти и неопетнени", е обидно. И да не приемат нашето предложение за бюджета, с ясното съзнание, че това е лош бюджет, ще гласувате за всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца, когато има ново правителство, ще направим нова актуализация, ще се балансират нещата. Надявам се дотогава на народа да му дойде повече разум и да се види, както се казва, за какво става въпрос".

"Ако успеят да направят правителство, есента и зимата ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство. Ще има избори, ще се преброим - според оценката на хората, а не личностни отношения. Мили българи, вчера, ако ГЕРБ беше в управлението, в Брюксел Пленкович щеше да получи след нас членство в Еврозоната. Вчера му се обадих и той каза: "Хвала, братко за всичко". Вчера България щеше да е в Еврозоната. А благодарение на Кирил и Асен Еврозона ще видите... Да не казвам. Така че - хвала на Пленкович! Вчера щяхме да сме сред белите държави.  За съжаление, си стоим тука", заяви Бойко Борисов.

Вижте повече във видеото: