Прокуратурата проверява договора на Лена Бориславова с ББР

Крими

26-06-2022, 11:21

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата проверява договора на Българската банка за развитие (ББР) на началничката на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков - Лена Бориславова.

Това пише самата Бориславова във пост в личния си Фейсбук профил.

"Прокуратурата се е "самосезирала", само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката. Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!", пише Бориславова.

Припомняме, че през 2021 година стана ясно, че ББР е сключил договор за правно обслужване с правната кантора където работи Лена Бориславова. По това време Кирил Петков е министър на икономиката в служебното правителство на Румен Радев, а настоящият премиер беше и принципал на банката.

Документи, които излязоха в медиите показаха, че Бориславова е получавала сериозна сума от държавната банка на базата на нищожен договор.