Дейвид Култард със специално послание към децата и младежите на Асоциация „Докосни дъгата“

Спорт

26-06-2022, 15:28

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Големите шампиони имат огромни сърца. Тази максима затвърди и легендарният пилот от Формула 1 Дейвид Култард, който бе в България, за да заснеме филм, рекламиращ Пловдив по целия свят и да направи демонстрация със своя болид по улиците на града. Въпреки натоварената си програма, звездата се доказа и като социално отговорна личност, отделяйки време, за да заснеме специално видео послание за децата и младежите на Асоциация „Докосни дъгата“.

„Здравейте, аз съм Дейвид Култард, бивш Гран при състезател и това е моята стара кола. С любов казвам едно голямо здравейте на всички деца от „Докосни Дъгата“. Бъдете позитивни, целете се в звездите, и, ако все пак не стигнете до там, все още ще сте на Земята. Всичко най-добро!“, пожела 51-годишният Култард, който има 13 победи във Формула 1. Той завърши кариерата си в Red Bull през 2008 г., след което стана посланик на компанията за енергийни напитки. През последните години се изявява и като коментатор на Ф1.

Освен сърдечния си видео поздрав, Култард се погрижи да осигури автографи за всички младежи и деца, които след месец ще участват в 7-ия национален диабетен лагер на „Докосни дъгата“.

„Благодарим на Дейвид Култард и организаторите на Red Bull Showrun за отделеното време и внимание. Това е прекрасен жест към нашите деца и младежи. Да се докоснем до такъв велик шампион е привилегия, чест и мотивация, за да продължим уверено да изпълняваме нашата мисия“, сподели д-р Денислава Ангелова, председател на Асоциация „Докосни дъгата“.

От своето създаване дейностите на асоциацията обхващат широк спектър от социалния живот – здравеопазване, образование, култура и спорт, а целите й са насочени изцяло към това да се подобри качеството на живот на децата и младежите в България. Десетки са проектите, кампаниите и инициативите на Асоциация „Докосни дъгата“, залагащи на спорта като средство срещу агресията сред младите, на възпитаването им в дух на национална идентичност и родолюбие, както и на това да се търсят начини за осигуряване на средства и възможности за пълноценен живот на хронично болните деца. Сред спортните звезди, станали съпричастни към каузите на организацията, личат имената на Христо Стоичков, Григор Димитров, Патрик Клуиверт, Детелин Далаклиев, Ренета Камберова, Ивет Горанова, Станимира Петрова, Ивайло Иванов и много други.