Депутатка oт ПП се призна за виновна за катастрофа, осъдиха я

Крими

27-06-2022, 15:12

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Рена Стефанова получи условна присъда

На три месеца "условно" с три години изпитателен срок е осъдена депутатката от "Продължаваме Промяната" Рена Стефанова. Тя се е признала за виновна и е  сключила споразумение със Софийска градска прокуратура за пътен инцидент, при който е пострадала пешеходка.

Ето какво гласи съобщението на прокуратурата:

Р. С. се призна за виновна в това, че на 13.12.2021 г., в гр. София, при управление на лек автомобил по ул. „Одрин“ на кръстовището с бул. „Тодор Александров“, при извършване на маневра ляв завой нарушила правилата за движение по пътищата, както следва: чл. 116 от ЗДвП „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците…. и към престарелите хора“ и чл. 119, ал. 4 от ЗДвП: „Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците“, като не била достатъчно внимателна и предпазлива и не пропуснала пресичащата от ляво на дясно спрямо посоката й на движение по прилежащата пешеходна пътека (сигнализирана с пътна маркировка М8.2 от ЗДвП) пешеходка Д. Д., като реализирала пътно-транспортно произшествие с нея и по непредпазливост ѝ причинила средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на 12-и гръден прешлен, довело до трайно затруднение на движението на снагата за срок по-дълъг от 30 дни, като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. последно, б. „а ”, пр. 2 вр. ал. 1, б. „б”, пр. 2 вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Обвинението спрямо Р. С. е повдигнато, след като от страна на главния прокурор бе отправено искане до 47-ото Народно събрание, а народният представител сам даде съгласието си за продължаване на наказателното производство спрямо него.

Пред съда обвиняемата заяви, че се признава за виновна в извършване на престъплението. С определение от 22.06.2022 г. Софийски градски съд (СГС) одобри споразумение между Софийска градска прокуратура и защитата на обвиняемата Р. С.

Съдът счете, че определеното на обвиняемата наказание „лишаване от свобода“ за срок от три месеца, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от три години, и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от три месеца, е съответно на обществената опасност на деянието и дееца и е в съответствие със закона и морала. 

Определението на съда е окончателно.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен