Превозвачи: По-скъпи стоки и услуги заради увеличението на тол таксите

Общество

29-06-2022, 18:02

Снимка:

Нова тв

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От Съюза на международните превозвачи отчитат, че това ще доведе до ръст на инфлацията

Превозвачи се обявиха срещу увеличението на тол таксите и обхвата на тол сиетамата от 1 юли. И призоваха управляващите да преразгледат решението си. По думите им това увеличение ще струва по 127 лв. на година на българските граждани. От бранша обявиха, че остават в протестна готовност.

"Въвеждането на подобен обхват ще затрудни изключително много икономиката, ще увеличи цените на стоките и услугите. Това, което предложихме, беше да се въведат съответните проценти отстъпки от изминати километри, което щеше да доведе до това, че българските транспортни фирми, които изпълняват превози вътре в страната, ще плащат по-малко от транзитно преминаващия превоз”, каза пред Нова тв Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

"Всичките точки, които предлагахме, имат една единствена цел – транзитният трафик да поеме основната тежест по събирането на тол таксите, както е във всяка една европейска държава”, обясни Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

"Отчитаме, че това ще доведе до ръст на инфлацията”, поясни Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен