Едмонд Назарян: Тази титла е подарък за моя треньор

Спорт

30-06-2022, 21:22

Снимка:

БФ Борба, Start-Photo.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Следващата голяма цел за Назарян ще бъде световното за мъже в Белград през септември

"Тази европейска титла е подарък за моя треньор Емил Иванов, който днес има рожден ден", каза Едмонд Назарян при пристигането си на летище София. "Благодаря му за неговите усилия, време и страхотния труд, който влага в мен. Той много ми дава.... И с негова помощ ще постигнем най-добрите резултати", допълни спортният ни талант.

Назарян уточни, че неговият баща е наблюдавал схватките от трибуните, но въпреки това е чувал неговия глас.

"За мен е по-добре той да е на трибуните, защото има много напрежение, други емоции, които малко пречат. Мисля че е по-добре да гледа отстрани. Баща ми е много емоционален, но умее да ми дава нуждана енергия в определени моменти, винаги чувам неговия глас в залата.... Искам да благодаря на треньорите в националния отбор – Юлиян Георгиев, Тарек Абделслам, на спонсорите – фамилия Ганчеви, които ни създават идеални условия за подготовка.", сподели още шампионът.

Следващата голяма цел за Назарян ще бъде световното за мъже в Белград през септември.

"Дотук изпълнихме целите си, щом има титла, значи сме били добре подготвени. Сега идват световните титли, олимпийската.... Да, съперниците ми вече имат респект, усеща се. Но аз трябва да си водя моята борба, и да прилагам определена тактика към всеки един борец. Сега руските борци ги нямаше, не само те са силни в борбата. Азиатците също са класа. Световното е по-различно и подготовката трябва да е по-различна. Няма да е лесно, но ще се подготвяме", заяви Еди.