От днес стартира младежка експедиция по магичните места из Родопите (Снимки)

Региони

03-07-2022, 07:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Изследват българските традиции, обичаи, природа и култура по проект „Младите хора от България и българските общности зад граница – българските следи в изграждането на европейски личности“

От днес стартира младежка експедиция по магичните места из Родопа планина. Младежите имат възможността да изследват българските традиции, обичаи, природа и култура по проект 2019-2-BG01-KA205-062736, с наименование „Младите хора от България и българските общности зад граница – българските следи в изграждането на европейски личности“, финансиран по програма „Еразъм+“, ключова дейност 2, сектор „Младеж“.

Младежкият обмен включва 30 представителя от България, Италия и Молдова и ще продължи цяла седмица.

Проектът се реализира в партньорство между организациите Фондация „Българска гордост“ – Република България, Fundatia „Spirit Bulgar“ – Република Молдова и Centro linguistico e culturale QUI BULGARIA – Република Италия. Асоцииран партньор по проекта е Асоциация „Докосни дъгата“.

Домакин на обмена е Община Смолян.

„Благодарим на г-н Николай Мелемов – кмет на община Смолян и неговия екип за съдействието по организиране на програмата и активното участие в развитието на младежките политики на европейско ниво!“, споделиха участниците в експедицията.