Прокуратурата разследва длъжностно лице заради сключен неизгоден договор с ББР

Крими

04-07-2022, 17:07

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От обвинението отрекоха да има образувано досъдебно производство срещу Лена Бориславова

Софийската градска прокуратура наблюдава образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка. Това информират от държавното обвинение по повод появила се информация за разследване срещу Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков, предаде БТА. 

От държавното обвинение посочват, че твърдението, според което има разследване срещу Бориславова, е невярна информация. Прокуратурата припомня, че според Наказателно-процесуалния кодекс в акта за образуване на досъдебно производство не се посочват имената на лицето, за което има данни, че е извършило престъплението.

Според прокуратурата от сключената неизгодна сделка е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията.

По-рано днес на въпрос във връзка с информация за образувано досъдебно производство срещу нея за сключване на неизгодна сделка около казуса с Българската банка за развитие Лена Бориславова отговори, че не са я търсили от прокуратурата и разбира за това от медиите. 

Аз съм абсолютно спокойна, прокуратурата може да разследва, колкото желае, коментира тя.