Депутатите изслушват Кирил Петков и Александър Николов за доставките на природен газ

Политика

07-07-2022, 08:19

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Парламентът ще изслуша министър-председателя в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов относно доставката и цената на природния газ. Това е първа точка в програмата на Народното събрание за днес. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС. Това предава БТА.

След това се предвижда депутатите да разгледат на второ четене промени в Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество и в Закона за висшето образование. В дневния ред са също ратификации на международни документи, както и второто четене на изменения в Закона за младежта и първото гласуване на промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси. Включени са и процедурните правила за избиране на председател на 47-ото Народно събрание и процедурните правила за условията и реда за предлагане на кандидати и за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Вчера депутатите не удължиха работното си време и не успяха да разгледат промените в Изборния кодекс и в Закона за личната помощ. Законопроектите бяха включени в дневния ред за първата сряда от месеца по предложение на парламентарните групи, съгласно разпоредбите на правилника на Народното събрание. Измененията в Изборния кодекс, внесени от левицата, предвиждат гласоподавателите да имат избор дали да гласуват с хартиена бюлетина или на машина.