Десислава Атанасова: 48% от българите не одобряват това правителство, време е за предсрочни избори

Политика

07-07-2022, 08:23

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Тя бе категорична, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепят предложението за кабинет на ПП

"6 месеца нямаше управленска програма, а направиха такава за две нощи. Тази агония е редно да приключи. 48% от българите не одобряват това правителство. Тепърва ще правят съдебна реформа“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя коментира и „брифинга“ на тройната коалиция, като подчерта че Христо Иванов от началото на тази година е председател на комисията за промяна в Конституцията, а не е имало нито едно заседание, като в същото време говори за промени в съдебната система. „Атанас Атанасов зад гърба на Корнелия Нинова и ще се бори с депунитизацията. От другата страна застанал Асен Василев, провален във финансовата политика и преминал вот на недоверие“, каза още Атанасова.  

Тя припомни, че въпреки гръмките изказвания на премиера в оставка Кирил Петков, че у нас няма проблем с доставките на природен газ, от вчера Булгаргаз са поискали 32% увеличение на синьото гориво. „Нинова пък се хвали с промоции в големи търговски вериги. Сещам се за една линия София-Скопие, която беше широко рекламирана само преди няколко месеца, а вчера беше закрита. Пълен блокаж на цялата държава, те не могат да вземат едно смислено решение“, каза още Атанасова и припомни, че кворума в Народното събрание е отговорност на управляващите.  

„В Нова Загора на първи тур 51% за ГЕРБ срещу 20% по-малко за коалицията БСП-ДБ. И с хартия и с машината гласуват хората и доверието на хората е важно. Дори и при машините ние пак печелим, а искането ни за хартиена бюлетина е, за да имат хората право на избор. Лошата страна на машинното гласуване е ниската избирателна активност и затруднението на хората. Вчера в парламента благодарение на ПП, ДБ, ИТН и Възраждане дори нямаше дебат по темата“, каза още Атанасова. 



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен