Радев: Следващата седмица ще обявя кога ще връча втория мандат

Политика

08-07-2022, 17:35

Снимка:

Президентство, пресцентър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това заяви президентът Румен Радев при връщането на неизпълнения мандат на ПП

Следващата седмица ще обявя кога ще връча втория мандат. Това заяви президентът Румен Радев при връщането на неизпълнения мандат на ПП.

"Уважаеми господа от "Продължаваме Промяната", преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по по-друг начин. Оттегленият кредит на доверие към кабинета не трябва и не може да изчерпва обществените усилия за изграждане на прозрачно и отговорно към гражданите управление", каза Радев при приемането на папката с неизпълнен проучвателен мандат. 

"Вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа и, колкото и да е трудна, българите ще я постигнат", посочи държавният глава.

Той се обърна към Асен Василев, номинираният за премиер от ПП, и останалите представители на партията с думите: "Благодаря на онези от вас, които работихте с мисъл за родината, за които това понятие стои над всички други ценности и съображения".

Радев коментира, че се надява законите, свързани с Плана за възстановяване да се внесат в парламента.

„Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигат резултати, ако осъзнатият национален интерес е на първо място. Заова и очаквам от правителството да разработи и да подготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да не продължава България да губи време и средства“, каза държавният глава.

Румен Радев каза, че през следващата седмица ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат, който ще отиде при втората по численост парламентарна група - ГЕРБ-СДС. 

В същото време пред сградата на президентството група граждани протестира с искане за назначаване на служебно правителство и предсрочни избори.