Бойко Борисов: Държавата е катастрофирала във всяка една сфера (Видео)

Политика

11-07-2022, 12:46

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ДБ искат да седнат с мафията, а не им било времето с ГЕРБ, каза бившият премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети врачанското село Лиляче, където в неделя, на втория тур на частичните местни избори, за кмет на селото бе избран кандидатът на партията - 25-годишната Вероника Цанова.

"Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори. Пътят за Мездра щеше да е готов. И като имате пътя, Враца щеше да е квартал на София. Спряха ме хора за снимка, строители, казаха: Връщай се, положението е страшно“, продължи той.

"Пътят за Слънчев бряг е готов, абсолютно готов, трябва да му сложат само маркировката, минах го пеша, щото Рашков миналият път ни търсеше да ни глобява“, сподели бившият премиер.

"Какво му е на модела Борисов?“, учуди се той на думите на Корнелия Нинова, която онзи ден пак заговори за модела Борисов.

"Не, че не можем математически да направим правителство. Те не искаха да се направи правителство. Имитираха, че правят правителство, защото ако направят правителства газа с 32% по-скъп, но го няма. Август месец ще останем без газ. И те искат всичко това да го прехвърлят на Радев и на следващото правителството. Днес говорих с Делян Добрев, ще предложа на всички политически партии да сложим таван от 2,70 лв., както е в Унгария. Каква е тая мярка? Направили са си далавера с бензиностанциите. Надявам се, че политическите партии, които не лапат от далаверата с нафтата и бензина, ще ни подкрепят - ето ви спестен за всички хора 1 лв.“, предложи Бойко Борисов.

“Няма да подкрепяме никакво правителство", отсече Борисов.

"Ние сме "за" смесената система. Мен не ме е страх от машините, а oт това, че правят далавера и то в рамките на няколко процента за една партия. И когато всичко е в ръцете на Рашков и Асен Василев, кодовете са в тях, флашките са в тях, затова искаме и да има и хартиени бюлетини. Това е демократично", коментира той.

"Страната върви към катастрофа. Страната катастрофира. И всичките ексклузивни предавания, които казват, че газа поскъпва с 32%, но просто го няма. Пълна катастрофа. Инфлацията - катастрофа, цената на тока - катастрофа... Колкото повече говорят, толкова повече народът ги разбира колко не стават. Страната е катастрофирала тежко и според мен няма оправяне. Напротив - с всичко това, което сътвориха, ако нямаме съединен, мощен народ, хванат за работа, за да се вдигне БВП и да платим пенсии и заплати, фалитът ни е гарантиран. ДБ искат да седнат с мафията, а не им било времето с ГЕРБ. Слави може да събере 100 000 души млади,  където и когато поиска, и на Орлов мост може", продължи с коментара си той.

"Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че държавата е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, нищо няма. Дълговете са огромни. Как да им обещая на хората? Аз знам как, но трябва много мощна подкрепа от хората. От две кризи съм ги вадил", завърши Бойко Борисов коментара си пред медиите.

Вижте повече във видеото: