Кузманов за Радостин Василев: Вместо да си гледа работата в министерството, се прави на полицай и прокурор

Спорт

11-07-2022, 20:57

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Зидаро-мазачи нямат място в спорта, заяви бившият служебен министър на спорта

Андрей Кузманов отправи остри критики към Радостин Василев. Бившият служебен министър на спорта обяви, че наследникът му си приписва чужди заслуги и не си гледа работата в министерството.

В ефира на bTV Кузманов коментира разследването за физкултурните салони и уволнението на старото ръководство на Българския спортен тотализатор.

"Смущава ме, че преди година и един месец е подаден сигналът (за салоните към НАП и МФ), а настоящият министър казва, че сега е подал сигнала и той открил салоните. Както и много много други работи. Той по същия начин уволни и борда на тотото, който ние го бяхме уволнили на 4 август. Той после си го приписа. Имаше чисто юридечески процедурни забавяния… Нямаше нужда от тези упражнения, които той прави. Някой се прави на полицай, на прокурор, вместо да си гледа работата в Министерството. Министерството отмени програмата ни и върна програмата на Красен Кралев за финансиране на федерациите. Екипът ми направи една обективна програма, която е формула – чиста математика. Нали се бори срещу мафията. Плюс това за мен е обидно да слагаш под един знаменател българският спорт - "мафия". Или господинът не е чел в тълковния речник какво значи "мафия", или просто нещо се докарва. Пред кой – не знам, това са олимпийски, световни шампиони, ръководители, а той ги слага под един знаменател "мафия". И до момента какво е изкарал от тази "мафия"? Федерациите стоят без пари. 1/3 от спортните клубове са си получили парите. Къде са им парите на клубовете? Питайте го него", възмути се бившият министър.

"Аз подкрепях това момче. А то се оказа, че просто си прави пиар на гърба на другите. С чужда пита помен прави и няма никакво развитие", изрази разочарованието си Андрей Кузманов.

"Намеси ли се политиката в спорта, спорт няма да има. Много е хубаво, заставаш министър, политическо лице, не разбираш от спорт, но тогава имаш екип, който ти върши работа. Не може да разчиташ на зидаро-мазачи и разни други, които са вътре", допълни Кузманов.

Той определи като "Божа работа" дали отново ще бъде служебен министър. По отношение за забавените поръчки за строителен надзор се оправда, че първо са можели да бъдат проведени и по-рано и второ – че през септември е било направено.