Радев към ПП: Липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса

Политика

15-07-2022, 09:44

Снимка:

Президентство, пресцентър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Необходима ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление", заяви президентът

Президентът Румен Радев прие "Продължаваме промяната" на консултация за съставяне на правителство и обяви, че търси обединение и очаква оползотворяване на последната надежда.

"Kaкто знаете, провеждам консултации с всички парламентарно представени политически сили в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда – третият мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача. Но и политиците в правителството и НС са там по волята на гражданите, които очакват диалог, компромиси, разбирателство и решаване на техните проблеми, които в условията на една глобална политическа и икономическа криза растат с всеки изминал ден. Цените, особено на горивата, правят живота все по-труден. Липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат не само без ремонт, но и без зимна поддръжка. Лихвите растат, много от законите по Плана за възстановяване все още не са внесени в парламента", изброи държавният глава.

"За да се справим с всички кризи ни трябва работещ парламент, подчерта президентът. Необходима ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление със стратегически хоризонт от време, в който да изпълни необходимите реформи.", отбеляза президентът.

На въпрос от държавния глава дали са готови да разговарят с всички парламентарни формации, Кирил Петков каза, че са готови да разговарят с всички, "които могат да взимат решения сами и не са зависими от външни сили."

Вижте повече във видеото: