Кирил Петков отказал одит на пътищата с довода, че е "политически неприемливо"

Политика

16-07-2022, 11:00

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Toва заяви Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

От Института за пътна безопасност поискали от премиера Кирил Петков международен одит на състоянието на пътищата. Той обаче отказал с довода, че е "политически неприемливо". Това разказа пред bTV Богдан Милчев от Института.

"Този одит щеше да докаже, че пътищата ни са некачествени и убиват. Отговорът беше, че е "политически неприемливо". Този одит щеше да върне милиарди от строителните фирми и тогава тези милиарди нямаше да отидат в политическите каси, а за пътищата ни", каза още Милчев.

По думите му борбата с войната по пътищата е с огромна хранителна верига от полиция, застрахователи и много други, за които не е рентабилно тя да намалее.

"Тази хранителна верига сега за пореден път ще ме разпъне на кръст. Ние сме сами пред тях, докато не се появи правителство, което да е готови да се бори с тази верига", заяви емоционално Милчев. Той добави, че по темата е разговарял с общо 7 правителства и четирима премиери, но нито един от тях не е положил нужните усилия войната по пътищата да спре.

"Това не е битка, която аз да водя за някой. Това е моят живот. Няма да се уморя да тормозя тези премиери и политици, докато наистина не прекъснем и не унищожим тази хранителна верига", заяви Богдан Милчев.