Калоян Паргов: Корнелия Нинова и БСП са в пропастта

Политика

17-07-2022, 17:46

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"БСП е намира в една тежка и сложна коалиция. Партията е раздирана между желанието да управлява страната и да наложи вижданията си за социално-икономическото развитие и от друга страна да търпи негативите на партньори, с които се разминава по различни червени линии. БСП на практика е в коалиция със свой идеологически противник, ДБ, което е много тежко!“.

Това заяви в предаването „Беновска пита“ общинският председател от БСП Калоян Паргов.

По думите му преди няколко години, когато партията беше в опозиция, е имало подобни напъни, включително и през посолства, БСП да направи голяма коалиция тип Германия.

„Помните тези внушения, дори едни посолства бабуваха на това. БСП тогава каза – не, ние стоим в опозиция, защото, следвайки германския модел, ще стигнем до положението на ГСДП. В случая тези 6 месеца тези млади хора, които бяха посрещнати с надежда, с увереност, че ни предстои нещо по-различно – за съжаление много бързо свършиха горивото! Дали защото Русия го спря, по-скоро отказът да водим преговори от февруари насам! Оказа се, че едни държави в Европа могат да изпълняват новите руски условия за плащане в рубли, а ние се оказа, че сме „по-големи светци от папата“, защото сме много богати и сме цъфнали и вързали!“, категоричен бе Паргов.

Попитан трябва ли да остава БСП във властта и то в тази коалиция, Паргов заяви:

„При положение, че беше направено всичко възможно да се заобиколят червените линии, които БСП постави в началото, с всякакви витиевати решения, включително с неучастие във вземане на решения, заобикаляйки волята на БСП и избирателите на БСП, считам, че участието в тази коалиция, без значение дали ще има второ правителство и за колко време, ще донесе тежки имиджови щети на БСП от гледна точка на електорална подкрепа!“.

26 от 240 депутати е срамно и обидно, независимо че БСП участва във властта, подчерта той.

„Но именно участието във властта е голямото изпитание, а не стоенето в опозиция… Мисля, че е имало и по-златни яйца в кошниците на предишни председатели, които бяха президенти, министър-председатели и председатели на парламента! Казвам го, защото БСП е такава партия, в която или си на върха, или не го поемаш този ангажимент“, заяви той.

„Корнелия Нинова и ръководството на БСП тласкат ли към пропаст БСП?“, попита Беновска. Паргов отговори: „Да, тя вече е в пропастта! И ако скоро има избори, не дай Боже, оценката ще бъде и оценка за последните 6 месеца!“.

Калоян Паргов обясни, че в момента тече процес на подмяна на политическите и икономическите елити в целия свят и това не е от вчера. Затова политическите лидери трябва много да внимават какви стъпки предприемат, в името на какво, защото със сигурност в следващите години ще видим доста нови лица в политиката. „Видяхме, че да завършиш Харвард или някой друг западен университет не е повод за гордост, защото не е гаранция, че знаеш отговорите на всички въпроси! Оказва се, че с УНСС, СУ или Нов български можеш да се справиш също толкова добре!“, категоричен бе Паргов.