Задължителното носене на маска в болници и социални заведения в София от днес

Общество

19-07-2022, 08:48

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От днес се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на област София-град за срок от 30 дни. Това гласи заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Мерките предвиждат задължително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за спешна медицинска помощ, в Столична регионална здравна инспекция, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести, всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване, са също сред мерките, разписани в заповедта.

В нея се посочва, че противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област София-град.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен