Все по-горещо ще бъде в следващите дни

Общество

20-07-2022, 15:14

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

През нощта ще бъде ясно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - ще продължи да се понижава и след обяд ще се доближи до средното.

Утре ще бъде слънчево, след обяд главно над планините с незначителна купеста облачност, предаде БТА. В по-голямата част от страната ще остане почти тихо, в източните райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са предимно между 32° и 37°, в София - около 32°.  

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа предимно умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В петък и събота времето ще бъде слънчево и горещо с максимални температури през втория ден между 34° и 39°, по-ниски по Черноморието. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони - със слаб, след обяд до умерен изток-североизточен вятър.