Борисов: Рашков иска да е в КПКОНПИ, за да им пази откраднатите пари (Видео)

Политика

21-07-2022, 11:02

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По думите му цената на газа за август ще стане ясна около 15-ти и ще бъде с 60% по-висока

"В България единственото важно днес е ще има ли КПКОНПИ на Бойко Рашков, нищо друго не съществува – ток, газ, вода, инфраструктура. Как си го обяснявате? Кой ще му вярва на него? Това независима организация ли е?  Вождът на "Промяната" да разследва другите. Той иска да е там, за да може да им пази откраднатите пари."

Това заяви пред журналисти в Каспичан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Катастрофа. Промяната ви доведе катастрофа. Снощи беше 700 - 800 лева, днес ще е абсолютен рекорд - 1200 лева за мегават час. При лошия модел Борисов - 80 лева. Честито на промяната, на всички българи. Не че ме радва, страдам. Това е абсолютен колапс за икономиката, за бизнеса и докато далаверата им не свърши, защото на границата в момента е чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно. В Силистра по 250 тира минават без никакъв контрол. Същото е с бензина, с нафтата, докато вие плащате по 3,20 лв.", коментира Борисов.

"Нашият полезен ход? За съжаление, няма оправяне. Много работи има за оправяне на това, което направи "Промяната". Поне още 5 млрд. им трябват до края на годината дълг, за да вържат някакси баланса. Газа се вдигна онзи ден с 32% недемократично, разбира се. Няма как на 13 юли да вдигнеш газа от 1 юли. Тези, от 1 до 13 юли, как са си формирали цените? С 60% по-скъп ще е газа за август, ще го пуснат към 15 август. Техният партиен КЕВР ще мълчи дотогава", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Вчера уважаваната от мен Цветанка Ризова, когато Петков почти си беше тръгнал, зададе въпроса за "Джемкорп". Сега виждат, че няма да могат да съставят вероятно правителство и гледат бързо да замитат следите. Защо не го приключихте вчера, а сега? Това е корупция за милиарди долари. От три месеца стои доклада на ДАНС в чекмеджето му. Това е положението в държавата“, продължи Бойко Борисов.

Вижте повече във видеото: