Марио Драги подаде оставка като премиер на Италия

Свят

21-07-2022, 15:25

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Италианският премиер Марио Драги подаде оставка, съобщават от БНР. В началото на  заседанието на Камарата на депутатите той каза да не се провежда, защото отива при президента на страната Серджо Матарела. Драги получи доверието на Сената вчера без участие във вота на "Пет звезди", "Лига" и "Форца Италия", което не му позволи да продължи работата си.

Камарата на депутатите посрещна Драги с аплодисменти и той развълнуван каза: "Благодаря! Понякога и централните банкери използват сърцата си!".

И след това уточни: „След случилото се в Сената, отивам  при президента на страната да съобщя решенията си". В палата Куиринал, той бе посрещнат с всички почести на премиер, отиде си след разговора със Серджо Матарела без този ритуал. Това подсказа, че Драги е подал оставка. Потвърди го официалното комюнике на президентството.

В него се уточнява, че премиерът подава оставка в  резултат на вота на доверие в Сената. Марио Драги и правителството му ще продължат да вършат задълженията си само по текущи дела. Бъдещата ситуация се  обмисля от президента на страната Серджо Матарела.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен