Слави Трифонов след изтеклия запис на ДБ: Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори?

Политика

22-07-2022, 19:23

Снимка:

Слави Трифонов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Има такъв народ" спира участието си в преговорите за съставяне на правителство

"Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени, лицемерни преговори, защото току що Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в специално изявление.

Повод за решението му е изтеклия запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България".

"Демократична България" за първи път говориха това, което наистина мислят. Говореха това, което наистина мислят, в сградата на Народното събрание в ефир с включени микрофони и камери. Говореха, защото не знаеха, че са на живо. Лицемерието им лъсна пред всички. За първи път в съвременната българска история видяхме истинското лице на задкулисието, лъжата, манипулацията и политическата еквилибристика", заяви Слави Трифонов.

По думите му от записа става ясно, че ИТН не са мафия, както се опитват да внушат управляващите. 

"В прав текст Христо Иванов признава, че ПП и ДБ ни наричат мафия не защото е вярно, а защото те така изглеждат 100% бели. Тоест на наш фон, ако аз съм черен и ние сме черно, те са бели. Тоест Христо Иванов признава, че лъжат, че са мафия. Това всички го знаем, но сега в прав текст си признават, че нагло, брутално и напълно безсрамно лъжат. И това, че ние не сме мафия, е проблем. Това е отвратително", каза Трифонов.

"Всичко е измама, само симулация. Важното е аз и ИТН да сме мафия, а ДБ и ПП да са стопроцентови бели и да оправдаят некадърността си с нас. Какъв е смисълът от тези преговори за правителство? Никакъв. Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително. Отвращавате ме! Нямате никаква чест и достойнство, и вместо да създавате, вие рушите. Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява, не може да бъде прикривана с добре облечени думи, лъжи и внушения. Зад добре облечени думи може да продаваш добре пробиотици, но не и да упарвляваш държава", заяви още Трифонов в изявлението си.