Борисов в Перник: Държавата е тотално счупена (Видео)

Политика

23-07-2022, 12:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"В записа на Христо Иванов не чух нито един въпрос, свързан с това, което касае хората – инфлация, цени, План за възстановяване", заяви лидерът на ГЕРБ

Не можеш да излъжеш народа. Грешката на сега управляващите е, че се опитват да излъжат хората. А борбата с корупцията се сведе до техните незаконни действия.
По време на нашето управление сложихме начело на КЕВР един бивш депутат от „Да, България“ Иван Иванов, за да може да е максимално неутрален. Настоявахме подобен човек да остане начело на регулатора. Те обаче, за да покажат своята арогантност и безскрупулност, сложиха едно момче, което не отговаря на изискванията.

Toва заяви Бойко Борисов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Перник.

"За „промяната“ няма нито Конституция, нито закони. Казват, че ще държат мандата колкото си искат. И това било „правова държава“ в техния смисъл на думата!
От „промяната“ извършват незаконни действия не защото не познават закона, а защото мисленето им е незаконно. Те считат като болшевиките - че всеки, който е срещу тях, е враг. Те не искат да имат правителство. Искат да имат само постове и кресла", каза лидерът на ГЕРБ.

"При Цветанка Ризова „ексклузивно“ отиде Атанас Атанасов да коментира записа от НС. И бях сигурен, че ще отиде и ще каже, че ГЕРБ и Борисов са виновни. А видеото си върви на живо в сайта на Дарик и в сайта на парламента. Христо Иванов има силата да трие от сайтовете на независимите уж медии. Така завършва неговата фраза – „да се изтрие от сайта на Дарик“, която е независима медия. Това е резултатът. Къде виждате ролята на ГЕРБ в тази работа?", попита Борисов.

"Новото КПКОНПИ за тях с най-приемлив тон се нарича бухалка. Така са се разбрали БСП, „Да, България“ и „Продължаваме промяната“. Тезата за върховенството на закона е да направят орган, който не спазва закона. Който да се занимава с политически или други неудобни опоненти. Могат да си трият сайтове и да сменят новини – и това е „свобода на медиите“", изрази недоумението си бившият премиер.

"В записа на Христо Иванов не чух нито един въпрос, свързан с това, което касае хората – инфлация, цени, План за възстановяване. Интересува ги бухалката КПКОНПИ и КЕВР, само постове! Последното нещо, за което ги е грижа, са държавата и хората", добави Борисов.

"Ние никога нямаше да позволим да има такива цени на тока и на газа, с 1,20 лева под сегашните цени щяха да бъдат бензинът и нафтата. Държавата е тотално счупена и надеждата, че ще се оправи през следващите шест или осем месеца я няма. И сега битката е колко още могат да откраднат. Изцедиха народа с цените и инфлацията. И направиха най-лошото разделение – омраза между всички", отбеляза още лидерът на ГЕРБ.