Трифонов за Корнелия Нинова: Комунист власт и мандат не пуска

Политика

24-07-2022, 19:43

Снимка:

Слави Трифонов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Нинова не иска нови избори, защото демокрацията може да ѝ отнеме много - поста ѝ на вицепремиер", написа лидерът на ИТН

Мандалото хлопна за "Има такъв народ". Преговори с „Има такъв народ“ няма да водим повече. Това каза в предаването "120 минути" по bTV лидерът на БСП и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова.

Минути след това Слави Трифонов ѝ отговори, публикувай пост на своята официална страница във Фейсбук.

Ето какво написа лидерът на "Има такъв народ":

"Гледах Корнелия Нинова по bTV. Моят извод от нейното интервю е следният: “Комунист власт и мандат не пуска”.

Току-що г-жа Нинова категорично се позиционира и към отбора на лицемерите. Христо Иванов говори зад гърба й как се е вкопчила във властта и как пак иска да е министър, но тя няма проблем с Христо Иванов, а има проблем с мен. Добре дошла, Корнелия.

Тази вечер лявата г-жа Нинова разговаря с него, с човекът от десницата, който говори нелицеприятни неща зад гърба й и с него ще мисли как да се състави ново правителство. Правителство, уж за спасението на България, а не правителство, благодарение на което г-жа Нинова да запази поста си. Ето я разлика между нея и мен - аз власт на всяка цена не желая.

В петък казах, че напускаме преговорите и че от “Има такъв народ” не се страхуваме да отидем на избори. Г-жа Нинова обаче не иска нови избори, защото демокрацията може да й отнеме много - поста й на вицепремиер.

Тази вечер г-жа Нинова разговаря и с Кирил Петков. Същият Кирил Петков, от когото тя сне доверието си след изгонването на руските дипломати. Сне го обаче за 24 часа. После всичко пак беше точно. В името на властта. Защото видимо за тези хора властта на всяка цена е по-важна от достойнството.

Г-жа Нинова няма да каже лоша дума за Христо Иванов, няма да каже лоша дума и за Кирил Петков, но не защото е голям държавник, а защото единственият ѝ шанс за власт е да се присламчва към ПП и ДБ и някакси да се надява, че ще се сформира управляващо мнозинство на лицемерието.

Общо взето, както г-жа Нинова продава оръжия за Украйна през трети страни, по същия начин г-жа Нинова иска да остане властта през трети страни - през ПП и ДБ. Толкоз за г-жа Нинова."