Тома Биков: Ако Нинова задържи мандата, това ще е противоконституционно

Политика

24-07-2022, 19:00

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В тази коалиция не се уважават помежду си по принцип, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ

"Записът на ДБ показва, че никой от управлението не е имал идея да прави правителство и че партиите така се въртят, за да излезе някой друг виновен за този провал. Прехвърлят си топката. За мен виновни са „Продължаваме промяната“, тъй като са най-голямата политическа сила в тази конфигурация и трябва да носят отговорност за нея. А те не искаха да носят отговорност."

Това коментира в ефира на Нова тв зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

"България в този момент има нужда от проевропейско управление. А тази коалиция не е евроатлантическа. Ние дори нямаме никакво управление от седем месеца, да не кажа година и половина", заяви депутатът.

"Ако Корнелия Нинова задържи мандата, това ще е противоконституционно. Той е даден с една основна цел – да бъде съставено правителство. Той не е даден с цел да се реши проблема с КЕВР, който беше забъркан от „Продължаваме промяната“", посочи Биков.

"Желанието на Христо Иванов записът да се изтрие от “Дарик”, който той заявява открито, не е случайност. Но на цялата „свободна“ журналистика това не ѝ направи впечатление. Какво щеше да стане, ако го беше казал някой от ГЕРБ, примерно Бойко Борисов?", попита той.

"ИТН си имат специфични реакции. Като се обидят на някого, ритат канчето си и си заминават. А Слави Трифонов е в тридесет години в обществения живот. Защо неговият ход да е изненадващ? В тази коалиция не се уважават помежду си по принцип. И това се видя в записа.", отбеляза Тома Биков.

"Кирил Петков трябва да обясни как МЕТ купуват газ на ниска цена, а после го продават на „Булгаргаз“ на висока цена. Затова ли „Булгаргаз“ стана губещо предприятие от печелившо такова?", попита още народният представител.