С какво време ще посрещнем август?

Общество

26-07-2022, 07:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Вторникът ще е слънчев и горещ. В периода сряда-петък над страната ще премине опашката на студен фронт, който се движи над Източна Европа, предаде Нова тв. Ще остане горещо, но с условия следобед и вечерта за развитие на гръмотевични бури с краткотраен интензивен валежи с риск от градушка. Процесите ще са на малко места в Западна и Централна България в сряда, в повече райони в четвъртък и предимно в планините в петък. Проникващият по-хладен въздух все пак ще се отрази на дневните температури и ще свали следобедните стойности на термометрите с 3-4 градуса в края на работната седмица.

Почивните дни ще са слънчеви и горещи с температури около и над 35 градуса. В неделя следобед има предпоставки за гръмотевична облачност следобед и вечерта, но само в най-западните части на страната.

В първите 2-3 дни на август атмосферата над България отново ще е „арена на двубой” между по-горещи и по-студени въздушни маси, което ще създава условия за следобедни гръмотевични бури. Не се очакват резки промени в дневните температури, които ще се задържат около и над 30 градуса.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен