Горещо време ни очаква и днес, но ще има и валежи

Общество

27-07-2022, 07:00

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Горещо време ни очаква и днес с максимални температури между 34° и 39°, в София 34°. Преди обяд ще бъде слънчево. По-късно следобяд и до полунощ в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, съобщава БНТ.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще бъде до умерен, а на изток ще остане югоизточен.

През нощта срещу четвъртък на повече места в Западна България ще превали и прегърми.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. След обяд в масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до полунощ на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.

В четвъртък на много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще има локални интензивни явления, с по-голяма вероятност в планинските райони там. Дневните температури ще се понижат.

В петък и събота сутрин ще бъде слънчево, но около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има превалявания, придружени и от гръмотевици. В Източна България вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в Източна България - умерен източен вятър. Температурите слабо ще се повишат.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива, а на места ще превали, в планините е възможно и да прегърми. Температурите отново ще се понижават.