Радев: Кризата в енергетиката е най-тежкото наследство на това правителство

Политика

28-07-2022, 11:00

Снимка:

Президентство, пресцентър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и на социалната система, е най-тежкото наследство на това правителство. Това заяви президентът Румен Радев, който прие представители на парламентарната група на „БСП за България“, на която бе възложено да посочи кандидат за министър-председател. Парламентарната група взе решение да не посочи кандидат за министър-председател и върна днес мандата като неизпълнен.

Държавният глава Румен Радев призова депутатите в 47-ото Народно събрание да проявят отговорност и да намерят решение на казуса с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). „Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство, управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката“, посочи президентът. Той отбеляза положените усилия от ПГ на „БСП за България“ за намиране на решение в рамките на третия мандат. Президентът Радев пожела успех на предстоящите парламентарни избори на  „онези политици, които милеят за бъдещето на България“.

Председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски посочи, че са били положени всички възможни усилия в рамките на 47-ия парламент да бъде съставено правителство.