ГЕРБ: Не опозицията, омразата Ви довърши!

Политика

29-07-2022, 18:54

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Ще се опитате ли да си припомните кои са тези имена, лица, прякори, които ви нашепваха как трябва да мразите ГЕРБ, нейните членове, кой ви е внушавал думите, с които да ни обиждате от тази трибуна. Дали ще разберете, че омразата към нас прерасна в омраза към самите вас, в омраза помежду ви, на всеки срещу всеки. Разбрахте ли как ви разяде отвътре прекрасната коалиция на промяната. Омразата, а не опозицията ви довърши", заяви Атанасова.

Това заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС председателят на парламентарната група Десислава Атанасова във връзка с приключването на работата на 47-ото Народно събрание.

Ето пълния текст на декларацията:

"Уважаеми господин председател,

Уважаеми колеги,

47-то Народно събрание приключва своята работа. Правителството на четворната коалиция издържа шест месеца преди да настъпи неизбежния й разпад. Първото излъчено с парламентарно мнозинство правителство, издържало 6 месеца и първото, свалено с вот на недоверие.

 Какво оставя след себе си това управление?! Ясното и недвусмислено -  А-отборът доказано са аматьори.

Тълпата може да се управлява с СМС-и, но тълпата не може да управлява.

Аматьорите оставят разбити държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани, опостушен парламентаризъм зад решетки, брутално потъпкване на правовия ред и нулева толерантност към Конституцията.

То оставя  енергийна криза, липса на основни енергийни ресурси, липса на алтернативни доставки на газ, плашещи цени на електроенергията и горивата. Полуфалирали държавни предприятия за доставка на енергия. Разбити вериги за доставки. Посредници, инсталирани умишлено, за да се използва целенасочено създадената енергийна криза и да се изстискват и последните пари на българските предприятия и на българските граждани.

Оставят енергиен колапс.

Eнергийната криза води след себе си икономическа криза. Ако не се овладее спешно енергийната криза, знаете много добре какво следва. Следва икономически колапс с масови фалити на предприятия и хиляди безработни хора на улицата. След икономическия колапс ще последва колапс на социалните системи.

Наред с това правителството на Кирил Петков оставя нанесените на външнополитическия имидж на България щети, които тепърва ще бъдат изчислявани, а поправянето на последиците ще отнеме години. Да споменем само многократното връщане на Плана за възстановяване и устойчивост и дискредитирането ни пред Европейската комисия в Брюксел. Срамните гърчове с военната помощ за Украйна. Двойната политика по отношение на Република Северна Македония. Спекулативното ангажиране на авторитета на наши външни партньори във вътрешнополитически интриги и корупционни схеми. Обидните за достойнството на държавата ни воаяжи на премиера и неговите сътруднички в чужбина за по една вечеря. Години ще са необходими, за да се измие този външнополитически резил и да се възстанови поне малко достойнството на страната ни, което Кирил Петков така безмилостно унищожаваше. 

Никоя от тези кризи обаче нямаше да се разрази в такъв мащаб, ако над всички тях не беше се извисила ужасната политическата криза, в която страната ни беше хвърлена преди две години. Тази криза започна, когато Вие под юмрука решихте, че ще обявявате война на политическа партия ГЕРБ, а партия ГЕРБ трябва да бъде заличена от политическата карта на България.

Преживяхме всичко -  омразата, внушението, обидите, чегъртането, арестите. Но Кой и с какви думи Ви убеди, натисна, СМС ли ви написа?! Кой? - че трябва да се изправите срещу 650 000 български граждани и да ги мразите? Ще се опитате ли да си припомните кои са тези лица, които са Ви нашепвали как трябва да мразите партия ГЕРБ, да мразите нейните членове, да искате да чегъртате и унищожавате всеки?

Ще си припомните ли, кой Ви е внушавал думите, с които трябва да ни обиждате, да ни хулите, да ни клеветите от тази трибуна? И най-важното - видяхте ли как омразата към нас прерасна в омраза помежду Ви? В омраза на всеки срещу всеки. Усетихте ли, видяхте ли, как тя Ви разяде отвътре? Почувствахте ли нейната опустошителна сила, която изпепели Вашето мнозинство и Вашето правителство? Не опозицията, омразата Ви довърши! Ако не осъзнаете, че това е истинския Ви проблем – омразата Ви – тя ще ви досъсипе!

Но не това е нашето удовлетворение!

Нашето удовлетворение ни го даде съдебната система на България, като не допусна беззаконието да властва.

Нашето удовлетворение ни го даде Конституционният съд и онези съдилища, които отменяха и обявяваха за противозаконни последователно актовете на правителството на Кирил Петков. В правовата държава по-голямо унижение и по-голямо наказание, но и по-категорична оценка за едно правителство няма.

ГЕРБ устоя на всички удари и в момента е много по-силна, по-сплотена и по-мотивирана да помогне на обществото ни и на България да се измъкнем от тази ужасна ситуация, в която се намираме. Благодарим на стотиците хиляди членове  и симпатизанти на ГЕРБ, които въпреки чудовищния натиск, на който бяха подложени, не загубиха вяра в нас и ни даваха силата, която имаме. Заради тях, заради стотиците хиляди наши гласоподаватели, ние не се огънахме и не се пречупихме. Ако се питате какво е мотивирало нашето поведение в 47-то Народно събрание, то отговорът на този въпрос трябва да е очевиден. С всяко наше действие тук, в парламента, ние връщахме себеуважението на нашите избиратели и уважението към политическа партия ГЕРБ. От тази трибуна днес искам да се обърна към нашите избиратели и да им кажа:

Приятели, благодаря Ви за силата, която ни дадохте!

Ние не Ви предадохме! Няма да Ви предадем и занапред!

Няма да предадем България!

На изборите през октомври подкрепете мощно ГЕРБ! Нека ги бием с техните машини! Ние Ви обещаваме, че ще се гордеете с Вашия избор и ще се гордеете с това, което заедно ще направим за България! Благодаря Ви от името на 59-те народни представители на парламентарна група на ГЕРБ-СДС, които се борихме с всички сили за това България да остане свободна, демократична и правова държава. Успяхме благодарение на Вас и заради Вас, и пак заради Вас и заедно с Вас ще успеем и следващия път!

В следващото 48-мо Народно събрание, ако ГЕРБ-СДС ще трябва да съставя правителство, ще Ви покажем как се работи заедно за доброто бъдеще на България и за нейното достойно място в семейството на европейските народи. В следващото Народно събрание ние ще сме тук и на тези от Вас, които народът ще прецени да върне отново в тази зала, ще покажем как се работи за целите, които сме си поставили. Защото такава ще е народната воля, а народната воля е свята. Урокът на последната една година и половина е, че който се изправи срещу народната воля, ходи на предсрочни парламентарни избори. Надявам се до октомври да сте осмислили как се докарахте до тук, да приемете най-после, че народът ни е мъдър и да се съгласите, че неговата воля е Божия воля. И когато народът отново ви каже, че предпочита в управлението на страната да участва ГЕРБ, да се отнесете с разбиране към това послание и да го приемете.

Нашият, а надявам се и Вашият общ интерес, е България да е спокойна, свободна и развита страна, а ние българите, независимо какви политически възгледи изповядваме, да живеем в разбирателство, толерантност, да сме солидарни, да си помагаме да преодоляваме кризите и да вървим заедно напред. Помислете си още веднъж, не можете да победите собствения си народ!

Успех на всички!

Бъдете здрави, разумни и толерантни!

Бог да пази България!"