Захарова за Петков: Спекулирането с "руската заплаха" е сигурен знак за политическа агония

Свят

31-07-2022, 08:02

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Говорителят на руското МВнР коментира интервюто на българския премиер пред „Таймс”

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова с коментар на интервюто на премиера в оставка Кирил Петков пред „Таймс”. В него министър-председателят говори за руското влияние и че „корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите”.

Захарова обяснява, че с любопитство са се запознали с интервюто. "Искрено съчувстваме на опасенията му относно „дългата ръка” на Кремъл. От гледна точка на логиката и истината не виждаме смисъл да коментираме поотделно всяко от умишлено неверните твърдения за руската намеса в България, корупцията като „основен инструмент на външната ни политика” на Балканите”, коментира тя, цитирана от Нова тв.

Говорителят на МВнР е категоричен, че Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави, както и никога няма да позволи на никоя друга държава да се опитва да налага своето мнение.

„Спекулирането с „руската заплаха” за вътрешнополитически и други користни цели е сигурен знак за политическа агония. Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично правителство, което е способно да действа в национален интерес, а не да търси благоволението на трансатлантическите си „партньори”, подчертава Захарова.