Гроздан Караджов: ПП са виновни за вкарването на държавата в безпътица

Политика

31-07-2022, 18:40

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов заяви в студиото на „На фокус” по Нова тв, че вината за вкарването на държавата в безпътица е на „Продължаваме Промяната”.

„Вината за това я носят централната организация в тази коалиция - ПП. Ако си спомняте, договорите за коалиционното споразумение са три като всяка една от трите по-малки партии има договор с ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, сговора и за това как се реализират политиките, които на коалиционно ниво бяха написани на т.нар „преговори в мола”, коментира той. 

„Колата се счупи, в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор”, добави той.

„За някои решения разбирахме от медиите. Вие научавахте преди нас какво се е случило, без това да е обсъдено на Коалиционен съвет”, посочи Караджов.

Запитан дали намира някаква вина в „Има такъв народ”, той отговори: „Не, през цялото време се търсеше споразумение по всеки един от въпросите”.

Караджов беше категоричен, че в неговия ресор е имало „много тежки проблеми още от първия ден”. „Шоуто трябва да продължи, защото политиката трябва да продължи. Тя е това, което решава сериозните проблеми на хората”, каза той.

„Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. Това е факт. Има много свидетели как сме ходили с готовата документация да търсим съвместно решение. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения”, заяви още регионалният министър в оставка.

Относно протеста на пътния бранш, Караджов коментира, че това също е резултат от „безотговорното поведение на Кирил Петков”. „Фирмите се обвяват срещу срока 30 септември, който Петков еднолично заложи в проекта на решение на НС, защото каза: „Ако стане нещо и ние не сме в правителството, нека да ги блокираме. Подкрепям протестиращите в това, че не трябваше да има такива нелепи условия в решението на парламента”, каза той.

Според него след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане, което по думите му, също било по вина на Кирил Петков.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен