Все по-високи ще бъдат температурите в близките дни

Общество

05-08-2022, 07:23

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Все по-високи ще бъдат температурите в близките дни, но за момента екстремно горещо време не се очаква, съобщава БНТ.

С продължаващото повишение на температурите ще се увеличават и районите с много голям и екстремален риск от възникване на пожари, областите в оранжево и червено на картите.

Утре в почти цялата страна ще бъде горещо, с максимални температури между 31° и 36°, в София - около 31°. Ще се задържи слънчево, с незначителна купеста облачност в планинските райони. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, с максимални температури между 29 и 31°

Температурата на морската вода е около 25 по северното и 26° по южното крайбрежие, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Добри остават условията за туризъм и утре в планините. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд, но без валежи.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите в курортите ще са без съществена промяна - от 20° на Алеко до 29° в Банско.

И към времето в Европа. Съществено захлаждане и валежи се очакват утре във Франция и Германия. Ще вали и в Североизточна Испания. Ветровито и дъждовно ще остане на Скандинавския полуостров. Слънчево ще бъде в Източна Европа, включително и на Балканите.

У нас, през почивните дни ще се задържи предимно слънчево, на места със следобедни превалявания, в събота с по-голяма вероятност в източните и планинските райони, а в неделя, когато се очаква и временно захлаждане – в повече райони от страната. В понеделник изолирани валежи ще има главно в Югозападна България, а във вторник вероятността за валежи е малка.