Служители на ФБР претърсват дома на Тръмп

Свят

09-08-2022, 08:54

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Служители на ФБР претърсват дома на бившия президент Доналд Тръмп във Флорида. Това става ясно от изявление на самия Тръмп.

Той обясни, че имението му, намиращо се в курорта Мар-А-Лаго е "под обсада и е окупирано от голяма група" федерални агенти.

Към момента не е ясно каква е причината за претърсването, за което агентите са представили заповед.

Тръмп смята, че акцията е дело на радикално леви демократи, които отчаяно искат да предотвратят нова негова президентска кандидатура през 2024 г.

Източници на Ройтерс твърдят, че правосъдното министерство разследва по какъв начин Тръмп е съхранявал класифицирани президентски документи, които е държал в имението.

Според Си Ен Ен при претърсването Доналд Тръмп се е намирал в Ню Йорк.

През февруари от националните архиви на САЩ обявиха, че са получили 15 кашона с документи, които до този момент са се намирали в имението на Доналд Тръмп в курорта Мар-А-Лаго.

Институцията уточняват, че те са прибрани там след края на мандата на Тръмп в началото на 2021 г., вместо да бъдат законно върнати в архивите. Оттам поискаха разследване за начина по който документите, някои от които са класифицирани, са били съхранявани в имението.

Бившият президент в момента е разследван също за ролята му в събитията на 6 януари миналата година, когато негови привърженици щурмуваха американския Конгрес.