Видео послание на българче е в Капсулата на времето на ООН

Общество

09-08-2022, 16:05

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Свят без воини, разбирателство между всички хора, модерни технологии, които слагат край на тежки болести, и справяне с бедността, са само част от надеждите, представени в българското видео послание, заснето специално за инициативата на Организацията на обединените нации „Гласовете на младежта – Капсула на времето“.

Видео посланията на деца от цял свят с техните мечти и очаквания за живота и света след 23 години ще бъдат запечатани в капсула на времето, поставена в централата на ООН в Ню Йорк. Капсулата ще бъде отворена и видеата представени на 100-годишнината от основаването на организацията, която ще бъде отбелязана през 2045г.

„Горда съм, че българско дете успя и направи напълно самостоятелно своето изявление и засне видеото. Децата ни са умни и със сигурност ще постигат много повече от нас, защото имат отрано усвоени умения, необходими за личностното им развитие занапред. Бъдещето ще показва, че децата ни са способни и успешни, защото родителите в България са амбициозни и инвестират в тях, и защото държавата ни се стреми да подобрява постоянно условията у нас“, заяви д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Целта на „Гласовете на младежта – Капсула на времето“, инициирана от Абдула Шахид, президент на седемдесет и шестата сесия на Общото събрание на ООН, е насочена към нуждата и възможността да се чува гласа на децата и младите хора, историите им и стремежите им. Страната ни прие поканата за участие и Държавната агенция за закрила на детето изпрати българското послание, заснето от член на Съвета на децата към председателя на ДАЗД, който е консултативния орган на децата в България.