Интерпол вече не издирва Цветан Василев

Общество

10-08-2022, 15:15

Снимка:

Евроком, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Считано от 5 август той вече не се издирва с червена бюлетина

Подсъдимият Цветан Василев вече не се издирва от Интерпол, информацията беше потвърдена за БТА от адвоката на Василев Константин Симеонов. Международната организация на криминалната полиция е взела решение да изтрие всички данни в системата ѝ, свързани с Василев, тъй като случаят вече не отговаря на изискванията на Интерпол.

Считано от 5 август Цветан Василев вече не се издирва с червена бюлетина. Решението е взето, след като Василев е поискал  организацията да преразгледа случая му. Справка в сайта на Интерпол показва, че снимката на Цветан Василев от списъка с издирваните лица е свалена. 

Преди около две години издирването на съпругата и дъщерята на Василев също беше спряно. „Интерпол прие, че престъплението, за което ги обвиняват, не е престъпление по критериите на организацията, такава е формулировката и сега при Цветан Василев. Това е шамар за прокуратурата“, каза Симеонов. Той добави, че делата на Антоанета и Радосвета Василеви все още са в прокуратурата на ниво досъдебно производство и „никой няма намерение да ги приключва“. Според него делата срещу тях могат да стоят на този етап в прокуратурата, докато не изтекат давностните срокове, които са много дълги за съответните престъпления.

По думите на адвокат Симеонов семейство Василеви се намират в момента в Сърбия и теоретично могат да пътуват вече извън страната, но не и в държави, част от Европейския съюз.