Нинова: Решението за икономиката и домакинствата е незабавни преговори с "Газпром"

Политика

12-08-2022, 11:30

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Позицията си бившият министър на икономиката изрази чрез публикация във Фейсбук

Решението за икономиката и домакинствата е незабавни преговори с "Газпром". Това написа лидерът на БСП и бивш министър на икономиката Корнелия Нинова в личния си профил във Facebook.

"Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите заводи започнаха да затварят производства и да освобождават работници. Министърът на икономиката и индустрията тепърва ще прави анкета колко фирми работят на газ и да им дава указания да намаляват потреблението с 15%", коментира тя.

"Тези данни са налични - 28 000 предприятия ползват газ. В тях работят 250 000 души. Не ги карайте да намаляват потреблението на газ. Не може да стане. Ако го направят трябва да спрат работа, а някои от тях никога няма да могат да пуснат отново машините. Губи се ценно време в разправии и пиар акции. Темата се идеологизира и се използва за предизборна кампания, а тя е жизнено важна за държавата и народа. Решението на този етап за икономиката и домакинствата е само едно – незабавни преговори с „Газпром”. Така направиха редица европейски лидери. Ние го повтаряме от март месец. Не ако се наложи, както казва служебният министър на енергетиката. То вече е наложително", категорична е тя.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен