Продължават действията по разследването във връзка с тежкия инцидент в Кладница

Крими

14-08-2022, 14:00

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Към момента няма задържан за смъртта на швейцарския бизнесмен

“Предприети са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия и се работи по всички версии”, заяви директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов във връзка със случая със смъртта на 68-годишния швейцарски гражданин в село Кладница, комплекс “Делтахил”.

Старши комисар Млеканов участва в съвместна пресконференция пред Окръжна прокуратура – Перник, на която бяха изнесени данни по случая със смъртта на чуждия гражданин. На нея присъстваха още наблюдаващият прокурор по делото Аделина Алексиева и говорителят на Окръжна прокуратура – Перник Албена Стоилова.

Старши комисар Млеканов добави, че към момента не може да се даде  повече конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването.

"От назначените експертизи по делото ще стане ясно как е причинено нараняването и дали това именно нараняване е причина за смъртта“ отбеляза прокурор Албена Стоилова. По думите й до момента са разпитани 5-6 човека и предстоят още множество действия по разследването. Според наблюдаващият прокурор по делото Аделина Алексиева към този момент няма повдигнато обвинение и работата продължава с пълна сила.

Припомняме, че на 11 август, около 20:30 часа е подаден сигнал от 56-годишна жена, че е намерила съпруга си починал в къщата им в с. Кладница, комплекс „Делтахил“. Местопроизшествието е посетено от служители на полицията и съдебен лекар. При първоначалния оглед не са установени следи от насилие. След направена аутопсия е изяснено, че смъртта е настъпила от нараняване в областта на белия дроб.