Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус е задържан

Крими

15-08-2022, 08:01

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Първоначалните версии за катастрофата са или грешка на водача, или техническа неизправност

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ „Тракия“ е задържан за 24 часа, съобщиха от полицията на брифинг. По първоначална информация той е пострадал по-леко и вероятно е със счупена ръка. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятно днес ще му бъде повдигнато обвинение, предаде Новеа тв. 

Първоначалните версии за катастрофата са или грешка на водача, или техническа неизправност. Късно снощи автобусът е бил преместен от мястото на инцидента, движението в района обаче все още не е пуснато заради замърсяване на платното с масло и гориво от автобуса. Очаква се днес да бъде извършен повторен преглед на мястото на катастрофата. 

"Колегите са дошли почти веднага на мястото, на около четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за катастрофирал сръбски автобус 48 сръбски граждани. По неизяснени обстоятелства превозното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала катастрофата. Към момента имам информация, че 28 граждани са прегледани в центъра за спешна медицинска помощ, 14 от тях са настанени за лечение. В по-тежко състояние са около 3 деца”, казаха още от полицията.

"9 от пострадалите са малолетни - между 7 и 12 години, три са непълнолетни - във възрастовата група между 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите установяват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са преминали през центъра на медицинска помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. Днес ще бъде уведомена и дирекция „Социално подпомагане” с цел да ни окажат помощ с настаняване на децата, докато родителите им дойдат в България”, обясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.

Припомняме, че в неделя вечер автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Пострадаха 17 деца. Инцидентът стана между 217 и 218 км в посока София, като автобусът се е обърнал на една страна в канавката.