Повдигнаха обвинение на сръбския шофьор, причинил катастрофата на АМ "Tракия"

Крими

15-08-2022, 17:58

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Районна прокуратура – Стара Загора удължи ареста му

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа сръбски гражданин за причиняване на катастрофа по непредпазливост на автомагистрала „Тракия“, при която са пострадали 12 деца, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

"Днес, 15 август 2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Д.К., на 40 г., гражданин на Република Сърбия, за това, че на 14.08.2022 г. на автомагистрала „Тракия“ в района на км 217 в землището на общ. Стара Загора, при управляване на моторно превозно средство - автобус „МАН“ със сръбски регистрационен номер, нарушил правилата за движение по пътищата, а именно чл. 20 от Закона за движение по пътищата - „водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват“, и с това по непредпазливост причинил средни телесни повреди на повече от едно лице, а именно 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – престъпление по чл.343, ал.3, б.“а“ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредът е отчел нулеви резултати.

И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него", се посочва в официалното съобщение на прокуратурата.