Предупреждават за злоупотреби с отстъпките за гориво

Портфейл

17-08-2022, 09:02

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Темата коментира председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев

Източват ли бензиностанции пари чрез антикризисната мярка от 25 стотинки на литър гориво? Темата коментира председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в ефира на Нова тв.

“Последните седмици сме свидетели на опити за злоупотреба, което предполагам, ще стане пандемично през месец септември, затова трябва да го преустановим  в самото начало. Тази държавна помощ е предоставена за физически лица при определени условия и всеки опит да бъде прибрано от служител или управител на безниностанция трябв да а бъде прекратен”, каза Терзиев.

Той е коментирал казуса с Министерството на финансите, шефовете на НАП и Агенция “Митници”, които се очаква да предприемат съответните действия, поясни още Терзиев.

Той апелира всеки един гражданин, който зареди гориво, дори и без държавна помощ, да изиска своята касовата бележка, и да я прибере или изхвърли в кошче, за да е сигурен, че никой няма да не злоупотреби с отстъпката от 25 стотинки, която той не е имал право или не е желал да получи. “Има недобросъвестни служители, които изпълняват формално всички изисквания по Закона за държавния бюджет за предоставяне на отстъпката, но в крайна сметка тя остава някъде между Агенция “Митници”, НАП или съответния обект, а отстъпката отива в нечии джоб”, обясни Терзиев.

Той прогнозира спад в цената на горивата още от есента. Но определи като “оптимистично” те да паднат под 3 лева на литър.