Красен Кралев откри втора самостоятелна изложба

Арт и Стил

17-08-2022, 10:48

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Изложбата е благотворителна и средствата ще бъдат предоставени на Съюза на българските художници във Варна

Втора самостоятелна изложба „Вдъхновения 2“, която е творчески дебют за родния му град, представи Красен Кралев в галерия „Графити“, организирана от СБХ -Варна. В експозицията са 42 картини живопис, рисувани тази година и представени тематично като „Рапсодия“, „Калейдоскоп“, „Паралели“, „Ordo ab Chao“, „Моята риба“. Куратор на изложбата е доц.Деница Янева.

"Красен Кралев в своите картини третира темите с изявена декоративност, с подход, който се отличава с експресивност, в която точка, линия, форма и цвят се постига пластична организация“, казва Венцислав Антонов, председател на СБХ - Варна. И го определя като свободен артист със свой личен принос в съвременното изобразително изкуство.

На откриването авторът подчерта, че изложбата е изцяло благотворителна и със събраните средства ще подпомогне изкуството на художниците във Варна.

Още на представянето имаше голям интерес, публиката беше провокирана от стиловото разнообразие, символите и образите в платната, някои от тях веднага бяха откупени.

Имаше и изненадани посетители от новото амплоа на бившия министър на спорта и депутат от ГЕРБ в 47-то НС.

Да поздравят автора с откриването на „Вдъхновения 2“ дойдоха кметът на Варна Иван Портних, депутатите от 47-то НС Тома Биков, Христо Терзийски, Славена Точева, адв.Бранимир Балачев, районният кмет на „Младост“ Христо Христов, бившият кмет на Варна Христо Кирчев, ексобластният управител Стоян Пасев, съграждани, приятели и журналисти.