Спират тежките камиони по паркинги из цялата страна, за да няма струпване около Видин и Русе

Общество

17-08-2022, 13:22

Снимка:

ПП ГЕРБ-Русе

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Toва съобщи служебният вътрешен министър

Има изключително увеличение на трафика на камиони по пътища в порядъка на 20 процента годишно - особено между граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" и граничните пунктове по северната граница на страната. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти в Министерския съвет, предаде БТА.

Не сме сигурни, че тежкият трафик се дължи само на войната в Украйна. Трайното решаване трябва да обхване всички пътни отсечки от ГКПП "Капитан Андреево" до северната граница - Русе, Видин. Проблемите са набелязани, по тях работят трима заместник-министри - на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството. От вчера камионите се спират на паркинги в страната и се пускат поетапно, за да няма струпвания около Русе и Видин.

Камионите ще се спират вече до Свиленград, досега това се случваше само в Северна България. Ще покрием цялото трасе, от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят постовете, обеща министърът. Това увеличава сигурността на граничния контрол и в него участват всички заинтересовани институции, включително Националната агенция за приходите и агенция "Митници", като ще предложим трайно решение на проблема със струпване на камиони по границата, посочи министърът.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен