Официално: Ново ръководство оглави "Булгаргаз"

Общество

22-08-2022, 12:23

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Деница Златева е новият изпълнителен директор на "Булгаргаз". Близо две години тя е работила в дружеството като административен директор. Златева има дългогодишен управленски опит както в частната сфера, така и в законодателната и изпълнителната власт. Заемала е ръководни позиции в международна компания, а в политиката се е занимавала основно с външнополитически теми. Тя е била народен представител в 42-то Народно събрание, където оглавява Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските средства. През 2017 година става служебен вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Заедно с нея в борда на „Булгаргаз“ са назначени още трима души. Това са Веселин Синабов, Татяна Петрова – Бояджиева и Димитър Спасов.

От 2015 година Веселин Синабов работи в “Булгартрансгаз”, като през последната година е бил директор дирекция „Търговски услуги“.

Татяна Петрова – Бояджиева е финансист, специализирал във финансовите анализи, планиране и бюджетиране.

Димитър Спасов е инженер, с опит в международни индустриални проекти. Постът председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски.