Кирил Добрев с прогноза: БСП ще е последна на изборите

Политика

24-08-2022, 10:17

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"БСП ще бъде последна политическа сила, за съжаление. Заради поведението на БСП "Възраждане" ще е втора или трета партия в парламента". Тази прогноза направи в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV социалистът Кирил Добрев.

В края на миналата година той беше изключен от партията, но съдът обяви отстраняването му за незаконно и Добрев отново е член на БСП.

Според него "Демократична България" няма да влезе в следващия парламент, защото повечето десни хора ще гласуват за "Продължаваме промяната".

По думите на Добрев конфликтът между лидера на социалистите Корнелия Нинова се дължи на лични отношения и е заради Калоян Методиев. От него конфликтът се пренесе върху БСП, смята социалистът.

Вероятно има и ревност, че левите хора харесват повече Радев, отколкото Нинова, допълни той.

Относно спрените доставки на газ от "Газпром" Кирил Добрев смята, че България е била използвана като опитно зайче. „След нас всички подписаха договор за плащане в рубли. Преди нас правиха експерименти“, коментира представителят на БСП.

По негово мнение служебният кабинет се държи наистина национално отговорно – работи за реална диверсификация на доставките на газ.