От днес в части на Англия влезе в сила забрана за поливане с маркучи

Свят

24-08-2022, 14:06

Снимка:

Wikimedia

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Глобата за поливане на градини, миене на коли и пълнене на басейни е до 1000 паунда

В някои части на Южна Англия влезе в сила забрана за използване на маркучи, която засяга милиони хора, пише Би Би Си. Хората няма да могат да използват маркучи за поливане на градини, миене на коли и прозорци или пълнене на детски басейни.

Тези, за които се установи, че са нарушили правилата, могат да бъдат глобени до 1000 паунда.

Решението бе взето по-рано този месец от компанията Thames Water след съобщенията, че река Темза е достигнала най-ниското си водно ниво от 2005 година насам. Не е известно колко дълго ще продължи забраната. Подобни мерки за ограничаване на използването на вода бяха наложени и от други компании, предимно в графства в Южна Англия, след най-сухия юли от 1935 година насам.

Водната компания заяви, че 60 000 теча са били коригирани миналата година, добавяйки: „Ние ремонтираме над 1100 теча на седмица, независимо дали са видими или скрити под земята.“

Профсъюзът GMB изчисли, че дневните загуби на Thames Water са еквивалентни на един човек да има маркуч всеки ден в продължение на 73 години.

„Можеше да имаш постоянно включен маркуч отпреди кралицата да е на трона и пак нямаше да използваш толкова, колкото Thames Water губи за 24 часа“, каза говорител на синдиката.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен