Фандъкова: Очаквам до началото на учебната година ремонтните дейности в училищата да приключат

Общество

26-08-2022, 14:53

Снимка:

Столична община

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

„В момента се изпълняват ремонти в 15 училища и 21 детски градини на обща стойност над 4.5 милиона лева.  Очаквам до началото на учебната година строителните дейности да приключат и на 15 септември учениците да влязат в класните стаи. В две от училищата ремонтните ще продължат и след началото на учебната година, но с помощта на директорите е създадена организация при която строителните дейности няма да пречат на  учебния процес“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката си на ремонта в 20 ОУ „Тодор Минков“. Тя посети училището заедно със зам.-кмета на Столичната община Ангел Джоргов и кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов. 

Със средства отпуснати от Столичната община на район „Триадица“ се изпълнява ремонт на покрива на основната сграда и на физкултурния салон на училището. Ремонтират се и санитарните възли като финансирането е отпуснато на училището по проекта на Столичната община „София избира децата“. 

Дейностите се контролират от район „Триадица“ и по време на проверката на обекта кметът на района Димитър Божилов увери столичния кмет Фандъкова, че се работи интензивно и строителите  ще приключат своята работа седмица преди началото на учебната година. Директорът на училището Галина Тимова благодари на кмета Фандъкова за разбирането и подкрепата за училището и   информира столичния кмет за обособяването и ремонт на нови класни стаи.  

„20 ОУ „Тодор Минков“ е едно от най- търсените столични училища и това се дължи на екипа от учители, както и на работа с училищната общност, добрата комуникация между родители , учители и ученици. Изпълнявам ангажимента си за осигуряване на средства, защото виждам, че имате ясна стратегия за развитие на училището, включително за  преминаване към едносменен режим на обучение, каквато е и нашата цел“, каза кметът на София на директора на училището.