Бойко Борисов в Бургас: Хаосът и разрухата са видни (Видео)

Политика

30-08-2022, 12:05

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Задава се финансов апокалипсис", предупреди лидерът на ГЕРБ

Хаосът и разрухата са видни. Аз очаквах да ни покажат как се строи правилно и бързо, но две години не се строи нищо. Това каза по време на посещение в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той добави, че бившите управляващи са дошли на власт с обещанието за 4 магистрали на година и 3-4 моста.

„Северният обход на Бургас се забави-ние го оставихме почти готов, трябваше само да боядисат и да сложат мантинели. Спряха „Хемус“, „Струма“, спряха строежа на околовръстните на Хасково и Пловдив. АМ „Тракия“ не се поддържа“, допълни Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ винаги са водили кампания, в която се показва направеното и се предлагат решения.

„Нефтохим“-Бургас през 1999 г. е приватизиран от правителството на Иван Костов. Пристанищният комплекс по договор е тяхно. Впоследствие „Нефтохим“ се превръща в най-големия инвеститор. 2011 г. сме дали концесия на екваторията, за да могат да корабите да акостират там. „Промяната“ говорят глупости. Не е вярно, че България няма друг пристанищен комплекс. Във Варна също има нефтено пристанище“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че Гълъб Донев е казал, че нямало решение извън „Газпром“.

„В нашата програма ние сме казали 100% диверсификация. Има начини. Моля ги да не се връщат към „Газпром“, добави Бойко Борисов.

„От другата страна са Кирил Петков и Асен Василев, които си късат ризата, за да защитят „Лукойл“. Това била единствената точка. В момента обаче корабите са на „Литаско“. Както тази компания може, така може да вкарва и БЕХ-това е едното ни предложение. Ако „Лукойл“ не позволят на БЕХ да разтоварва кораби, променяме закона така, че да сложим мито от 1 лв. Имаме и трето предложение, но него ще го кажем, когато дойдем на власт“, допълни още той.

„Българите разбраха, че ако не бяха депутатите от ГЕРБ-СДС да се преборят за таван на цените на тока, вече всичко щеше да е фалирало. Но една държава, която всеки месец по 600 000-700 000 лв. дотира бизнеса, колко ще издържи!?“, попита Бойко Борисов.

Той уточни, че Асен Василев говори, че бюджетът бил на излишък. „Кой разумен човек взима заеми всяка седмица и плаща лихви върху тях, за да ги държи като излишък?! Защо премиерът иска нов заем от над 6 млрд., а служебният финансов министър в своята прогноза каза да се готвим за десетки милиарди заеми-над 15 млрд. Това означава да забравим за Еврозоната“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Задава се финансов апокалипсис, каза го и служебният финансов министър, където пазарите ще ни ударят шамар. Ще се задейства и процедурата за свръхдефицит. Вече не броя „Промяната“ за партия. Тяхната цел е да влязат в парламента, за да могат да пазят това, което са заграбили“, подчерта Бойко Борисов

Вижте повече във видеото: