НАП затвори заведения и магазини в "Студентски град" в София

Общество

30-08-2022, 14:27

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Национална агенция за приходите извършва активно наблюдение и проверки на търговски обекти в столичния квартал „Студентски град“. В рамките на няколко дни, служителите от звеното за фискален контрол са проверили десетки обекти. Целта е да се проследи отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на стоки или услуги. 

Само за два дни, в началото на миналата седмица, фискалните инспектори са установили 16 нарушения, като при 8 от заведенията и магазините е имало основание за прилагане на административна мярка „Запечатване на обект“ за срок от 1 месец. Най-честите нарушения, които са констатирали проверяващите са неиздаване на касови бележки и разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата. 

В рамките на проверките данъчните инспектори са направили контролни покупки, приложили са т.нар. способ "таен клиент", вследствие на което са установени нарушенията.

От НАП напомнят, че право на всеки клиент е да поиска своята касова бележка при всяка покупка като гаранция за стоките и услугите, които получава.