ЦСКА-София спечели шестото издание на турнира „Трифон Иванов“ във Велико Търново

Спорт

01-09-2022, 14:55

Снимка:

БФС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Младите футболисти от школата на ЦСКА-София, родени след 2011 г., спечелиха шестото издание на турнира „Трифон Иванов” във Велико Търново. Шест отбора, представители на елитни школи, взеха участие в надпреварата, организирана от Зоналния съвет на БФС в партньорство с Община Велико Търново и ОП “Спортни имоти и прояви”. „Червените” за първи път станаха носители на купата, като победиха на финала с 3:1 домакините от Етър.

Турнирът в памет на героя от САЩ’94 се провежда от 2016 г. насам, като първият победител бе Лудогорец, след което надпреварата четири пъти бе печелена от отбори на Левски (София).

В своята група „армейците” спечелиха с 1:0 срещу Берое и с 8:0 над Локомотив (ГО). В другата група Етър завърши последователно 2:2 с Ботев (Пловдив) и с Левски. „Сините” и „канарчетата” също не успяха да се победят (1:1) и по голова разлика етърци се наредиха първи, пловдивчани – втори, а момчетата от Левски останаха трети заради инкасиран жълт картон.

Така във финалния мач се изправиха двата клуба, чиито цветове у нас приживе защитаваше легендарният Трифон Иванов. Георги Тодоров изведе ЦСКА напред с два гола, а етърци можеха до почивката да върнат интригата, но пропуснаха дузпа. Калин Дъров с глава намали на 1:2, но „червените” бързо отвърнаха с опасна атака, спряна с нарушение в наказателното поле и от отсъдената дузпа Мартин Тулилов бе точен за крайното 3:1.

В спора за 3-4 място Берое се наложи над Ботев (Пловдив) с 4:0, а в сблъсъка за 5-6 място Левски разгроми Локомотив със 17:1.

За първите три отбора в класирането бяха предвидени купи, четвъртият, петият и шестият получиха по една футболна топка.

На награждаването присъстваше майката на Трифон Иванов – леля Маринка, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, международният рефер и спортен експерт на Община В. Търново Георги Давидов, директорът на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов, секретарят на ЗС на БФС Игор Бакьов, бившият президент на Етър Павлин Генчев и кметът на Поликраище Марин Тодоранов.

Специалната награда – статуетката за „Железен защитник” в памет на Трифон Иванов, която се връчва за най-добре представилият се млад бранител в турнира, бе присъдена на Константин Гергинов от ЦСКА- София. Младият талант я получи от майката на легендарния футболист. Призът за най- полезен играч отиде при голмайстора на етърци Калин Дъров.